PROGRAM LATIHAN

Yayasan Pendidikan Malaysia juga menyediakan program latihan kepada pelajar atau pekerja. Program latihan adalah dalam bentuk pengumpulan dana (fundraising) di mana bayaran untuk seminar akan digunakan untuk membantu pelajar tajaan YPM bagi menyambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi.

YPM juga menyediakan latihan dengan pensijilan NLP dari badan yang diiktiraf. Program latihan kami memberi tumpuan kepada realiti pasaran global, teknologi kontemporari dan teknik yang mesti dikuasai oleh pekerja untuk terus hidup dan berjaya dalam ekonomi global hari ini.

Untuk Pekerja

  • Program latihan ini merupakan satu peluang dan ruang untuk pengurusan syarikat/jabatan bagi melahirkan pekerja yang mempunyai pemikiran (mindset) lebih positif, produktif dan berintegriti bagi menjadikan pekerja lebih bersedia dan fleksibel ke arah perubahan.
  • Untuk meningkatkan kemahiran dan pengetahuan pekerja dalam bidang-bidang yang tertentu.
  • Untuk menyesuaikan pekerja dengan sistem baru, prosedur dan cara kerja akibat daripada kemajuan teknologi yang menyebabkan perubahan.
  • Menolong pekerja lama dan pekerja baru menyesuaikan diri dengan kehendak sesuatu kerja baru dalam organisasi.
  • Terdapat pekerja baru.

Untuk Pelajar

  • Pelajar akan lebih didedahkan dengan program berbentuk motivasi dan latihan industri.
  • Pelajar akan dibantu untuk lebih cemerlang di dalam pengajian
  • Pendedahan lebih kepada realiti sebenar alam pekerjaan dan persediaan menghadapi perubahan.

Program latihan Yayasan Pendidikan Malaysia diiktiraf oleh PSMB (Human Resource Development)

MAKLUMAN BERKENAAN PEGAWAI YPM SEDANG MENJALANKAN SARINGAN PENEMPATAN BELAJAR UNTUK PELAJAR LEPASAN SPM YANG TELAH MEMOHON MELALUI PORTAL MYYPM

Yayasan Pendidikan Malaysia (YPM) akan mengadakan Sesi Temuduga & Taklimat Halatuju bagi lepasan SPM 2019 melalui panggilan telefon dan aplikasi Whatsapp

Sehubungan dengan itu, pihak YPM akan membuat saringan temuduga kelayakan bantuan awalan melalui panggilan telefon dan aplikasi Whatsapp kerana kekangan berikutan saranan kerajaan untuk Perintah Kawalan Pergerakan (Bekerja dari Rumah).

Pihak YPM berharap semua pemohon yang telah mengisi dapat memberi kerjasama dan YPM mohon maaf atas kesulitan ini. Selain itu, pihak YPM menyeru semua lepasan SPM untuk memohon MyYPM untuk penempatan belajar beserta bantuan awalan di portal kami, myypm.edu.my/register manakala bagi pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran ke luar negara boleh mohon di myypm.edu.my/luarnegara

Syarat-Syarat Permohonan:

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi pegawai- pegawai YPM atau di talian 03-8684 2171.

Pegawai Bertugas:

Sekian.

“MENDIDIK BANGSA MEMBINA NEGARA”